AnkeMadou apw
'Voorlopig heb ik dat kaartje niet nodig'

"Ik werkte al ruim negen jaar met veel plezier in de bloemen en planten. In het laatste jaar leek het af en toe net een serie van Goede Tijden Slechte Tijden. Het werk vond ik fantastisch maar een echt goede band tussen de collega's was er niet meer. Ik ging op een andere afdeling aan de slag maar daar lag mijn hart gewoon niet. Er zat niets anders op dan een nieuwe baan te zoeken.

Houvast
Familie en vrienden liet ik mijn curriculum vitae lezen, nam suggesties en opmerkingen ter harte en ging actief aan de slag met solliciteren. Mijn baas stelde voor om een outplacement traject met APW- Projecten te starten. Hoewel ik dacht geen hulp nodig te hebben, ben ik achteraf blij dat ik ondersteuning kreeg.
De begeleiding tijdens het solliciteren is heel prettig. Ik kreeg praktische hulp bij het opstellen van mijn cv maar ook extra houvast om te blijven doorzetten én positief te blijven. Solliciteren is hard werken en af en toe zakt de moed je in de schoenen.

Jezelf kennen
Rob, mijn outplacementcoach, heeft me echt iets over mezelf geleerd. Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, waar liggen mijn kwaliteiten en waar liggen die juist niet? Dat is confronterend maar je vindt pas een leuke baan die bij je past als je eerst zelf weet wie je bent en wat je kunt.

Tip
Het werk in de bloemen en planten laat me niet los en inmiddels ben ik op een nieuwe plek weer tussen het groen te vinden. Een visitekaartje heb ik standaard in mijn portemonnee. Dat was een tip van Rob. Ik word er bij sollicitaties net iets beter door herinnerd. Ik heb nu een leuke parttime baan maar wie weet wat er nog op mijn pad komt."

< Terug naar ervaringen
APW Projecten • Sint Martinusstraat 70 • 5911 CK Venlo • Tel. 077 326 02 82 • E: info@apw-projecten.nl   LinkedIn logo initials