hanvandereijk apw
'We hadden er meteen oren naar'

"Of je nu fulltime, alleen in de vroege ochtend of tijdens de schooltijden wilt werken. Of je nu wel of niet direct met gasten in contact wilt staan. Als horecabedrijf bieden wij werk aan alle typen medewerkers. Toen wij door APW projecten benaderd werden om een werkplek te bieden, hadden we daar meteen oren naar. Wij zijn bij uitstek een bedrijf waar Wajongeren op hun plek zijn."

"Natuurlijk is de financiële tegemoetkoming in de loonkosten een extra zetje. En vinden we dat we als werkgever een voorbeeldfunctie hebben. Maar daarnaast voorzie ik in de toekomst ook problemen bij het vinden van voldoende gekwalificeerde horecamedewerkers. Het is daarom belangrijk dat we ook investeren in mensen die meer begeleiding nodig hebben. Samen met de jobcoach van APW lukt ons dat."
"De jobcoach kan zich intensief met de medewerker bezighouden. En dat is echt nodig. Zeker bij de start. De werkzaamheden moeten nauwkeurig worden doorgenomen en uitgelegd want anders werkt het niet. Dat leidde in het begin wel eens tot wrevel want we zijn een organisatie waarin medewerkers binnen housekeeping en de ontbijtservice aan productiviteitsdoelstellingen moeten voldoen. Maar met veel aandacht en uitleg wil men nu niet meer anders."
"Introduceer de komst van een Wajongere goed bij je bestaande medewerkers. Kader af wat iemand moet doen, wat je van hem of haar verwacht en geef geen drie opdrachten tegelijk. Het inwerken kost tijd maar is iemand eenmaal aan de gang dan werkt het prima. Dan zijn het medewerkers die heel gestructureerd de werkzaamheden zo blijven doen zoals ook is afgesproken. En dat is bijzonder prettig!"

Han van der Eijk
Directeur Hotel Venlo

< Terug naar ervaringen
APW Projecten • Sint Martinusstraat 70 • 5911 CK Venlo • Tel. 077 326 02 82 • E: info@apw-projecten.nl   LinkedIn logo initials