iris apw
'Voor iedereen een stip aan de horizon'

"De beste reclameslogan vind ik nog altijd 'Een beter milieu begint bij jezelf'. Het is zo gemakkelijk om te zeggen wat kan ik nu als eenling doen? Maar iedereen kan het verschil maken. Vanuit dit idealisme komt ook mijn initiatief voort om aan Wajongeren een werkplek te bieden. Ik wil mijn steentje bijdragen.

Op de rit
Wij zijn er voor mensen die om allerlei redenen zijn vastgelopen en een duw in de rug nodig hebben om weer perspectief te zien. Antwoorden hebben wij niet. Wij ondersteunen fysiek en mentaal en activeren iemand weer om zichzelf op de rit te krijgen.

Doel
Veel hangt samen met je doel in het leven. Waar ga je voor? Wat vind je nu echt belangrijk? Dat zijn mensen vaak kwijtgeraakt. En wat gebeurt er als je geen bestemming in je TomTom zet? Dan rijd je maar wat rond. Wij zoeken samen met iemand de bestemming, het doel weer op. Ons center ligt midden in de natuur. Weg van afleidende prikkels. Daarom zijn wij ook een prima plek voor Wajongeren.

Geweldig
Op het moment werkt Jeroen in ons bedrijf. Eerst werkte hij in de keuken maar daar werd hij steeds ongelukkiger van. Hij wilde liever niet veel mensen om zich heen, graag vaste dagen werken en weten wat hij elke dag moest doen. Toen kwam het idee om als hovenier aan de slag te gaan. Nu is hij helemaal in zijn element. Dat vind ik geweldig.

Papierkraam
"Voordat ik met APW Projecten in contact kwam had ik geen kaas gegeten van het werken met Wajongeren. Er komt nogal wat papierkraam bij kijken. Ik ben zelf de jobcoach van Jeroen en Chantal Vonk van APW begeleidt ons daarin heel erg goed. Ze weet wat en wie er bij ons past en heeft ons wegwijs gemaakt in alle papieren. Het noodzakelijke vullen wij in en de rest verzorgt zij. Als we die ondersteuning van APW niet kregen dan was de drempel waarschijnlijk te hoog om met Wajongeren te werken. Hoe graag ik het ook zou willen dan ontbrak me daarvoor gewoon de tijd om dat allemaal zelf te doen."

Steentje
"Iedereen heeft zijn beperkingen. Alleen is dat bij Wajongeren net wat meer geëtiketteerd. Dat is het. Meer niet. Wajongeren hebben ook een stip aan de horizon. Ieder mens kan iets en wil iets. Om daar vervolgens ook naar te handelen geeft balans. Daaraan wil ik mijn steentje bijdragen."

< Terug naar ervaringen
APW Projecten • Sint Martinusstraat 70 • 5911 CK Venlo • Tel. 077 326 02 82 • E: info@apw-projecten.nl   LinkedIn logo initials