KarinHans apw
'Je moet een olifantenhuid hebben'

Hans Hoppzak, directeur van recreatiepark De Schatberg in Sevenum, windt er geen doekjes om. "Om met Wajongeren te werken moet je een olifantenhuid hebben. We hebben er hier al heel wat zien komen en gaan. Dat stelt soms enorm teleur. Toch zitten er ook verdomd goeie mensen tussen. Ondernemers moeten het daarom zeker niet nalaten om met Wajongeren aan de slag te gaan".  

'Schaduwdirecteur'
Hans: "Tom, is een van de goede voorbeelden. Hij is door APW aan ons voorgesteld als extra kracht in de groenvoorziening. Als ik zie hoe hij bij ons binnenkwam en hoe hij nu functioneert, dat is echt fantastisch. APW had ons goed over hem geïnformeerd en de zaken niet mooier voorgedaan dan dat ze waren. Van een schuchtere jongen die zijn mond amper open durfde te doen heeft hij zich ontwikkeld tot een soort 'schaduwdirecteur'. Hij durft zichzelf te laten zien, komt met suggesties en vragen."

Structuur
"Die ontwikkeling heeft veel tijd en energie gekost", vertelt Karin Hoppzak, schoondochter van Hans en ook werkzaam binnen het park. "Uiteindelijk heeft Tom het zelf moeten doen maar dat was hem niet gelukt zonder onze begeleiding en die van APW. Na een eerste kennismaking koppelen we iemand aan een collega op de afdeling. Zij nemen samen alle werkzaamheden door. Het bieden van structuur en begeleiding is heel belangrijk. Elke dag opnieuw. Alleen is het in het hoogseizoen voor ons door de grote piekdrukte en de vele ad hoc activiteiten lastig om iedereen heel intensief te begeleiden."

Ontwikkelen
Hans: "Als we iedereen een baan zouden bieden die bij ons solliciteert dan zouden er hier duizenden aan de slag zijn. Dat is wat veel van het goeie. We hebben wel de intentie om als een soort opleidingsbasis te dienen, waarbij soms mensen na een training van een aantal jaren in vaste dienst kunnen blijven of uitvliegen naar andere bedrijven. Door het opleiden van mensen, zoals ook Wajoingeren, ontwikkelen we ons zelf ook."

< Terug naar ervaringen
APW Projecten • Sint Martinusstraat 70 • 5911 CK Venlo • Tel. 077 326 02 82 • E: info@apw-projecten.nl   LinkedIn logo initials