manonenrob apw
Manon van Erp werkzaam bij Hotel Venlo en Rob Wouters, Jobcoach

'Elke dag stond hij écht naast me!'


Op de dag dat Manon van Erp twee jaar geleden haar eerste spannende dag bij Hotel van der Valk beleefde, was die dag voor haar jobcoach van APW Projecten, Rob Wouters, ook de vuurdoop. Niet als jobcoach want daarin is Rob gepokt en gemazeld, maar als nieuweling bij APW projecten. Rob: "Ik kwam van een ander re-integratiebedrijf en met name APW trok mij heel erg. Het bruist hier en er zijn veel jobcoachmogelijkheden. Manon was een van de vijf Wajongeren die bij Hotel van der Valk aan de slag ging en waarvan ik de jobcoach ben."

Gek
"We leerden elkaar meteen goed kennen want al vanaf de eerste dag werkte Rob gewoon met mee in de ontbijtdienst", vertelt Manon. "Hij stond echt naast me. Elke dag van maandag tot en met vrijdag van acht tot elf uur. Dat is in het begin een beetje gek maar ook heel erg fijn. Als er iets was dat ik niet goed begreep of dat er iets speelde in het contact met collega's dan vertelde ik dat aan Rob en hij loste het op. Toen ik er een aantal maanden was schoof hij me stilletjes steeds meer zelf naar voren om problemen aan te pakken en om op collega's af te stappen. Daar heb ik zo veel van geleerd. Nu kan ik dat alleen".

'Vrouwtje'
Rob: "Met Manon gaat het heel erg goed. Ze kwam als schuchter meisje binnen maar staat inmiddels echt haar 'vrouwtje' wel. In het begin was er veel structuur nodig. Maar dat werd al snel minder. Manon ziet heel goed zelf wat ze moet doen en dat heeft ertoe geleid dat ze inmiddels als tweede kracht vast in de ontbijtdienst draait."

Meewerkt
Manon: "Ik had wel eens eerder iemand met een jobcoach aan het werk gezien maar nooit een jobcoach die zelf met je meewerkt. Meestal komt een jobcoach als er iets mis is of als het niet lekker loopt. Rob was er altijd en kon meteen voor me in de bres springen". "Dat is heel belangrijk", reageert Rob. "Ik kon zelf zien hoe Manon op haar collega's en op klanten reageert en andersom. Als het nodig was, kon ik meteen reageren en daarmee Manon en haar omgeving aan elkaar laten aanpassen."

Ontbijtschort
Rob: "In het werk ging het al heel snel goed. De aandacht van mij heeft vooral te maken met het ontwikkelen van werknemersvaardigheden. En ook daarin zie ik Manon groeien. Jobcoaching moet zo zijn dat haar zelfstandigheid toeneemt en dat ik steeds minder nodig ben. Eigenlijk een beetje als opvoeden. Steeds laat je een beetje meer los totdat ze op eigen benen kan staan. Om die ontwikkeling bij iemand te zien is geweldig. Daarom hou ik zo van dit vak. Het heeft me geen enkele moeite gekost om samen met Manon aan de slag te gaan. Misschien krijgt ze wel een contract. Daar heb ik die ontbijtschort elke dag graag voor aangetrokken".

< Terug naar ervaringen
APW Projecten • Sint Martinusstraat 70 • 5911 CK Venlo • Tel. 077 326 02 82 • E: info@apw-projecten.nl   LinkedIn logo initials