opvulling apw
'Therapeutisch tegels van 40 kilo leggen?'

"Mat Hendriks uit Meijel heeft zijn beroepszame leven gewijd aan het plaveien van de Nederlandse straten. Dat had hij best nog een tijd willen doen maar sinds een aantal jaren begon zijn rug serieus pijn te doen. "Een bezoek aan de huisarts leidde steevast tot het advies dat ik ander werk moest gaan doen", vertelt Mat. "Maar zo eenvoudig is dat niet als je altijd als stratenmaker gewerkt hebt. Ik werkte toch door en belandde uiteindelijk in de ziektewet."

"Ik kreeg contact met een re-integratieadviseur die mij voorstelde om op therapeutische basis weer langzaam aan het werk te gaan. Maar wat is er therapeutisch aan het leggen van tegels van 40 kilo? Dat kon ik met mijn rug echt niet meer doen. Ik bleef in de ziektewet en er werd naar andere mogelijkheden gekeken. Een baan als beveiliger was wellicht wel iets voor mij. Ik wilde alles aanpakken zolang het maar niet belastend was voor mijn rug. Al direct na de eerste stage als beveiliger kwam ik van een koude kermis thuis. Hoe graag ik ook aan de slag wilde, dit was niks voor mij."

"Via een neef van mijn vrouw kwam ik in contact met APW Projecten. Al vanaf het eerste contact staken zij meteen in op welke richting dat ik uit zou willen én kunnen. Na een aantal gesprekken stelden zij voor om als taxichauffeur aan de slag te gaan. Daar had ik nog nooit over nagedacht."

"Samen met mijn jobcoach bij APW, heb ik gekeken hoe we dit konden realiseren. Ik moest een opleiding gaan doen en een officieel taxipasje zien te bemachtigen. Gelukkig kreeg ik daarbij hulp want er komt een vrachtlading aan papierwerk aan te pas. En toen ik dacht te kunnen starten, moest ik nog een half jaar geduld hebben want er waren te weinig deelnemers voor de opleiding bij het UWV. Daarvan raakte ik af en toe echt gefrustreerd. Maar met de juiste steun in de pijnlijke rug is het me gelukt om als taxichauffeur aan het werk te gaan", lacht Mat.

< Terug naar ervaringen
APW Projecten • Sint Martinusstraat 70 • 5911 CK Venlo • Tel. 077 326 02 82 • E: info@apw-projecten.nl   LinkedIn logo initials